Kieskeurige peuter blijft slechte eter

Kinderen die op peuterleeftijd kieskeurig zijn met eten, blijven dit ook op oudere leeftijd. Dit blijkt uit een studie van Britse wetenschappers.

De wetenschappers volgden een groep van driejarige kinderen. Op basis van hun eetgedrag werden ze al dan niet als een kieskeurige eter gezien. Op tien- en dertienjarige leeftijd werd opnieuw hun eetgedrag bekeken.

Het bleek dat peuters die slecht aten, dit gedrag ook op tienjarige leeftijd hielden. Ze kregen ten opzichte van gemakkelijke eters 5% minder eiwitten, 7% minder vezels, 15% minder vlees, 10% minder fruit en 33% minder groenten binnen. Op een leeftijd van dertien jaar was het verschil tussen beide groepen minder duidelijk. Desondanks bleef de consumptie van groenten, fruit en vlees met respectievelijk 23%, 14% en 8% lager ten opzichte van goede eters. De inname van groenten en fruit was overigens in beide groepen minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Volgens de wetenschappers moeten ouders meer voorlichting en hulp krijgen om gezonde eetgewoonten bij hun jonge kinderen te bevorderen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+