In VS: vitamine D-experts buitengesloten

Het lijkt erop dat de Amerikaanse overheid nu zo ver is de aanbevelingen voor vitamine D te herzien. Zo kondigde het Institute of Medicine (IOM), de nationale gezondheidsraad, onlangs de vorming van een commissie aan die definitieve uitspraken zal gaan doen over de toekomstige nieuwe aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en Upper Limit (UL) voor deze vitamine.
Opmerkelijk is echter dat er zich onder de voorgestelde leden geen enkele vitamine D-expert bevindt. Dr. John Cannell, één van ’s werelds meest vooraanstaande vitamine D-experts en directeur van de Vitamin D Council, uitte zijn bedenkingen hierover in de door de Vitamin D Council uitgegeven nieuwsbrief van januari 2009. Hij suggereert dat het buitensluiten van degenen die zich de afgelopen 10 jaar het meest intensief met vitamine D hebben beziggehouden, te maken zou hebben met de scherpe kritiek van deze wetenschappers op de huidige vitamine D-aanbevelingen. Zo werd het IOM aangesproken op het negeren van de meest belangrijke wetenschappelijke basisprincipes op het gebied van farmacologie en toxicologie.
De samenstelling van de vitamine D-commissie is weliswaar nog voorlopig, maar volgens Cannell is er voldoende reden tot zorg. Dit vanwege de aanzienlijke kans dat, zonder de aandacht voor de inzichten van degenen die volgens Carnell het meeste recht van spreken hebben, de herziene aanbevelingen voor vitamine D opnieuw te laag uit zullen vallen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+