Aandacht voor supplementen voor ouderen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Uit enquêtes onder voedingsexperts blijkt dat er een hoge prioriteit ligt bij de ontwikkeling van voedingssupplementen ten behoeve van ouderen en ondervoeding. De studie werd uitgevoerd door wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Er werden zeventien interviews afgenomen bij voedingsexperts. Daarnaast werden schriftelijke enquêtes verstuurd waarvan er 77 volledig ingevuld geretourneerd werden (respons van 35%).

Onderzoek naar en ontwikkeling van voedingssupplementen voor ouderen en ondervoeding verdient volgens de experts de hoogste prioriteit. Op het gebied van sondevoeding moet de hoogste prioriteit liggen bij intensive-care patiënten. Daarnaast is er aandacht nodig voor een optimale, wetenschappelijk gefundeerde samenstelling van sondevoeding en de tolerantie en het gebruikersgemak voor de patiënt. Ook voor voedingssupplementen geldt dat de samenstelling wetenschappelijk onderbouwd moet zijn. 

Volgens de onderzoekers is het van belang dat producenten van voedingssupplementen en sondevoeding luisteren naar de mening van experts, omdat deze als geen ander weten waar de behoeftes van patiënten liggen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen