Acupunctuur helpt tegen droge mond

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Personen die last hebben van xerostomie, een droge mond omdat de speekselklieren niet goed functioneren, hebben baat bij acupunctuur. Dit is de conclusie van dr. Warren Morganstein.
Xerostomie kan leiden tot een verslechtering van het gebit, problemen met eten en spreken, en pijnlijke ontstekingen in de mond.
Aan het onderzoek namen drie mannen en vier vrouwen deel in de leeftijd van 41 tot 62 jaar. Zij hadden bestraling aan hoofd en nek ondergaan. De patiënten werden gedurende vier tot vijf weken eenmaal per week behandeld. Daarna volgden er nog twee of drie tweewekelijkse behandelingen. Gemiddeld werden de patiënten zes tot veertien keer behandeld. Hierna werden de patiënten nog acht maanden gevolgd.
Vaak werd tijdens de eerste behandeling al een verbetering van de speekselvloed waargenomen. Gedurende de acht maanden dat de patiënten gevolgd werden, waren er minder problemen bij het eten en slikken en werden de patiënten minder vaak wakker om water te drinken. Er was een verbetering van de speekselvloed, van de mogelijkheid om gedurende langere tijd te spreken en ze konden meer verschillende voedingsmiddelen gebruiken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.