Alzheimer door Ginkgo biloba verminderd

Nieuw onderzoek heeft aan het licht gebracht dat extracten van Ginkgo biloba de symptomen van de ziekte van Alzheimer mogelijk in lichte mate bestrijdt. Dit blijkt uit een data-analyse van vier onderzoeken waarvan de resultaten onlangs in Archives of Neurology gepubliceerd werden. In het onderzoek dat geleid werd door de Amerikaan dr. Jeffrey A. Kaye werden 424 Alzheimer-patiënten willekeurig ingedeeld in twee groepen. De ene groep gebruikte 120 tot 240 milligram Ginkgo-biloba-extract per dag en de andere groep kreeg placebo voorgeschreven. Na 3 tot 6 maanden bleek dat de Ginkgo-groep zich lichtelijk (3%) verbeterd had in cognitieve testen, vergeleken met de placebogroep. Of een 3% verbetering nu werkelijk het leven van een Alzheimerpatiënt verbetert is zeker nog de vraag. In een groter opgezet onderzoek moet blijken of Gingko-biloba-extract werkelijk voordelen heeft voor dementerende mensen.

ORTHO magazine