Amerikaans onderzoek: fruit of fastfood

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In Amerika zijn op een aantal scholen testen gedaan om kinderen te stimuleren meer fruit te eten. De kinderen werden gestimuleerd door meer soorten fruit aan te bieden, de prijs van fruit ten opzichte van fastfood te verlagen en activiteiten in de klas te organiseren die de consumptie van groente en fruit promoot.
Dr. Simon French en zijn collega Dr. Gloria Stables van de University of Minnesota analyseerden de resultaten van vijf studies op scholen die de consumptie van fruit stimuleerden. Drie van deze studies lieten een positief effect zien. In de andere studies werd een wisselend resultaat gevonden.
Een onderzoek naar de prijsverlaging van vers fruit en groente op twee scholen liet zien dat er na deze prijsverlaging vier keer zoveel fruit en twee keer zoveel worteltjes werden geconsumeerd.
De onderzoeken werden uitgevoerd bij kinderen van twaalf tot veertien jaar. Wanneer kinderen ouder waren, werd het lastiger om de groente en fruitconsumptie te promoten. Deze leerlingen hebben vaak meer eigen geld te besteden en bezwijken eerder voor fastfood, ook omdat dit meer wordt aangeboden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.