Astaxanthine gunstig bij diabetes

Suppletie met astaxanthine leidt tot een verbetering van het vetspectrum en verlaging van de bloeddruk bij personen met diabetes type-2.

Er namen 44 personen met diabetes type-2 deel aan de studie in de leeftijd tussen 30 en 60 jaar. Ze werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld en kregen gedurende acht weken dagelijks 8 mg astaxanthine of een placebo.

Suppletie met astaxanthine leidde tot een significante afname van het buikvet en een significante toename van de concentratie adiponectine in het bloedserum. Adiponectine is een hormoon dat geassocieerd is met een betere insulinegevoeligheid. Bovendien leidde suppletie met de carotenoïde tot een significante afname van het triglyceridengehalte, het VLDL-cholesterolgehalte en de systolische bloeddruk. Ook werd er onder invloed van suppletie een lichte daling van de glucosespiegel gezien.

Suppletie met astaxanthine is geschikt voor personen met diabetes type-2. De carotenoïde heeft niet alleen een gunstig effect op de glucosespiegel, maar verbetert tevens het vetspectrum en leidt tot een daling van de bovendruk en een afname van het viscerale vet.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+