Atleet gebaat met ubiquinol

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijkse suppletie met ubiquinol, de actieve vorm van coënzym Q10, verhoogt significant de prestatie van atleten.

Aan de studie namen 100 Duitse topatleten deel (53 mannen en 47 vrouwen) met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. Ze bedreven uiteenlopende takken van sport en kregen gedurende 6 weken dagelijks een supplement met 300 mg ubiquinol of een placebo. Aan het begin van de studie en na 3 en 6 weken voerden de atleten een maximale inspanningstest uit. De prestatie werd bepaald aan de hand van de hoeveelheid Watt per kilogram lichaamsgewicht. Gedurende de suppletieperiode volgden de atleten hun individuele trainingsprogramma ter voorbereiding op de Olympische Spelen in London 2012.

In zowel de suppletie- als placebogroep werd een significante toename van de prestatie gezien gedurende de eerste 3 weken van de studieperiode. In de placebogroep nam de prestatie in deze periode met gemiddeld 8,5% toe. In de suppletieperiode bedroeg dit percentage 11%. Het absolute verschil in prestatie tussen beide groepen bedroeg 0,08 W/kg lichaamsgewicht en was significant.

Suppletie met ubiquinol kan de prestatie van atleten verhogen en is een zinvolle aanvulling bij het reguliere trainingsprogramma. Dit blijkt uit de resultaten van de studie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen