Ayurveda plant zinvol bij welvaartsziekte

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een extract van de plant Salacia reticulata kan de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen. Dit blijkt uit een Indiase studie.

Er namen 29 patiënten deel aan de studie. Ze hadden een voorstadium van diabetes en een licht verhoogd cholesterolgehalte. Ze kregen gedurende zes weken een extract van Salacia (bladextract of een wortelschorsextract) of een placebo.

Na drie weken was al een significante verbetering van de nuchtere glucosespiegel en het ‘slechte’ LDL-cholesterolgehalte zichtbaar bij de personen die het wortelextract van Salacia kregen. Ook na zes weken was dit effect nog aanwezig. Suppletie met het bladextract van Salacia leidde na zes weken eveneens tot een verbetering van de glucosespiegel.

In vergelijking met de placebo blijkt een extract van Salacia reticulata zinvol om een licht verhoogde glucosespiegel en cholesterolgehalte te verlagen. Volgens de onderzoekers berust de werking op het feit dat bepaalde bestanddelen in het extract de afbraak van koolhydraten vertragen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen