B-vitamines verlagen homocysteïne bij Aziaten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Homocysteïne wordt significant verlaagd met vitaminesuppletie bij inwoners van Singapore. De daling werd niet beïnvloed door het genotype van de methyleentetrahydrofolaatreductase (MTHFR). Dit concludeerden onderzoekers na een één jaar durend onderzoek.
Het merendeel van de onderzoeken tot nu toe met homocysteïne en de verlagende effecten van B-vitamines is uitgevoerd bij een blanke populatie. Dit onderzoek is uitgevoerd bij 443 Aziatische patiënten in Singapore die korter dan zeven maanden voor de start van het onderzoek een TIA hebben gehad.
De deelnemers kregen placebo of 2 mg foliumzuur, 25 mg vitamine B6 en 500 mcg vitamine B12. Gekeken werd naar de homocysteïnespiegels en het verschil tussen MTHFR-genotype C677T en A1298C.
Aan het begin van het onderzoek waren de waarden voor homocysteïne in de placebogroep 13,7 micromol/l en in de vitaminegroep 14,4 micromol/l. Na een jaar waren deze waarden respectievelijk 14,5 en 10,7 micromol/l. Dit verschil was significant. Het maakte geen verschil tot welk genotype de personen behoorden. C677T bleek wel een onafhankelijke beslissende factor voor homocysteïnespiegels aan het begin van het onderzoek te zijn.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen