Baby minder hersenletsel door magnesium?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een dierexperiment bleek dat magnesium bij de geborene de kans op cerebrale palsy als gevolg van een ontsteking bij de moeder verlaagt.
In zijn presentatie meldde dr. Ron Beloosesky uit Israël dat in eerdere studies reeds aanwijzingen waren gevonden dat magnesium voor de geboorte het risico van cerebrale palsy kan verminderen. Cerebrale palsy is het gevolg van hersenschade die rond de geboorte kan optreden. Later leidt het tot bewegingsstoornissen zoals problemen bij het lopen.
De studie werd uitgevoerd bij ratten die 18 dagen zwanger waren. Ze kregen het endotoxine lipopolysaccharide (LPS) toegediend die de ontsteking opstartte of een zoutoplossing. Twee 2 uur van tevoren en erna werd onderhuids 270 mg/kg lichaamsgewicht magnesium (als sulfaat) of een zoutoplossing toegediend. De jonge ratten werden spontaan geboren en werden 25 dagen gevolgd.
Het magnesium bleek significant hersenschade te voorkomen die door het LPS was opgewekt. Beloosesky stelde dat toediening van magnesium aan de moeder zeer waarschijnlijk erg effectief is om bij vroeggeboorten ontstekingscomplicaties te voorkomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen