Belang van B-vitamines voor sporters

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Dr. Kathleen Woolf van Arizona State University en dr. Melinda Manore van Oregon State University hebben een uitgebreide literatuurstudie gedaan naar de vraag of actieve sporters een extra verbruik van B-vitamines hebben. Zij kwamen tot de conclusie dat sporters bijzonder gevoelig zijn voor ogenschijnlijk geringe tekorten aan B-vitaminen. Hun prestaties, de herstelcapaciteit en de immuunafweer hebben hieronder te lijden. Ze stellen dat beoefenaars van actieve sport een verhoogd verbruik van B-vitaminen hebben.
Veel jonge sporters zijn zich niet bewust van de invloed die voedingsstoffen op hun prestaties kunnen hebben. Atleten met hoge trainingsbelasting en beperkingen in de voeding zouden een multivitamine/mineralensupplement moeten nemen.
Een slechte conditie bij actieve sporters kan ondanks een goede training te wijten zijn aan een tekort van B-vitaminen. De B-vitaminen B1, B2 en B6 spelen een cruciale rol in de energieproducerende biochemische routes van het lichaam. Foliumzuur en vitamine B12 zijn nodig voor de aanmaak van nieuwe cellen alsmede voor het herstel van beschadigde cellen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen