Betere stemming met multi

Suppletie met een multivitaminepreparaat vergroot de alertheid en vermindert negatieve stemmingen bij gezonde, mannelijke vijftigplussers.

In de gerandomiseerde studie werden 50 mannen in de leeftijd van 50 tot 69 jaar verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Ze kregen gedurende 2 maanden een placebo of een multivitaminesupplement (bestaande uit vitamines in een hoge dosering, mineralen, antioxidanten en kruidenextracten). Aan het begin en einde van de studie vulden de deelnemers enkele vragenlijsten in om inzicht te geven in de stemming en het ervaren stressniveau.

In vergelijking met de placebogroep werd bij de mannen in de suppletiegroep een significante afname van depressieve klachten, stress en angst gezien. Bovendien werd een verbetering gezien van het dagelijks functioneren en een toename van de alertheid.

Al eerder werd een verband gevonden tussen negatieve stemming en tekorten aan micronutriënten. Dit onderzoek liet zien dat suppletie met een multivitaminesupplement dergelijke klachten kan verminderen en het functioneren verbeteren van oudere mannen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+