Boodschap DSM aan Chinese volk op TV-zender

Update 5 – Via de Chinese televisiezender CGTN richt DSM zich wel met een erg formele boodschap (duur: 1:30 min) tot het Chinese volk. Dit bij monde van DSM-CO-CEO Dimitri de Vreeze.

De Vreeze is één van de twee opvolgers van huidige CEO, Feike Sijbesma, die in mei terugtreedt. Belangwekkende zinsnede van De Vreeze: “DSM … levert vitamine C aan de medische werkers in Wuhan-ziekenhuizen.” Wat velen niet weten is dat DSM één van de grootste vitamine-producenten is in de wereld.

Al eerder was DSM in het nieuws als gratis leverancier van meer dan 100 miljoen vitamine C-supplementen voor ziekenhuispersoneel in China. De krant ‘De Limburger’ (26 februari 2020)  berichtte al over de bezorgdheid van DSM betreffende de Chinese situatie. De DSM-woordvoerster: ‘…als ze ervoor kiezen om die pillen aan patiënten te geven, is dat natuurlijk ook prima.’ Ze voegde hieraan toe: ‘vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen.’

Uiteraard zijn er commerciële afwegingen en past dit in het huidige tijdsgewricht van ‘correctheid’. Overeind blijven deze belangrijke zinsneden, uitgesproken door een beursgenoteerd bedrijf. Dat kan niet zomaar alles zeggen, zeker niet in zo’n gevoelige kwestie als die rond COVID-19.

 

Gratis op de hoogte blijven?
https://ortho.nl/nieuwsbrief/

Meer gepubliceerd op onze websites
– vanaf 27 januari –

UPDATES

Aangeboden door:
ORTHOmagazine (tijdschrift voor professionals)
en
Fit met Voeding (publiekstijdschrift)

Woordenlijst

ORTHO magazine

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+