Britse politici vóór vitamine D-suppletie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Britse politici zien het nut en de noodzaak van vitamine D-suppletie in. Dit blijkt uit een discussie tijdens een bijeenkomst in Westminster in Londen waar parlementariërs samen met de industrie debatteerden over voedingsgerelateerde onderwerpen. Hoofdonderwerp van de bijeenkomst was de aanpak van het vitamine D-tekort onder de bevolking.

De boodschap dat een gevarieerd eetpatroon voorziet in de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen houdt geen stand meer. Suppletie blijkt noodzakelijk, vooral voor risicogroepen. Tijdens de bijeenkomst werd ook aandacht besteed aan de gevolgen van de Europese claimswetgeving. De voorzitter van de Britse Health Food Manufacturers’ Association (HFMA), Lynn Lord, gaf aan dat de voedingssupplementenbranche wordt bedreigd door deze Europese wetgeving. In het Verenigd Koninkrijk nemen zo’n 20 miljoen personen (30%) minstens viermaal per week een voedingssupplement. Sinds de komst van de claimswetgeving is de keuzevrijheid van de consument beperkt.

De bijeenkomst werd bijgewoond door zo’n zestig personen waarvan negentien parlementariërs waaronder Marcus Jones en David Tredinnick. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.