Calcium en vitamine D verminderen risico breuken ouderen niet

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met calcium en vitamine D vermindert de kans op een heupfractuur bij oudere vrouwen niet. Dit is de conclusie van onderzoekers van de University of York in Engeland.
Aan het onderzoek deden 3314 vrouwen vanaf 70 jaar mee met één of meer risicofactoren voor een heupfractuur. Die risicofactoren waren, eerdere fracturen, een lichaamsgewicht minder dan 58 kg, roken, familiaire belasting en een zelf gerapporteerde verminderde gezondheid. De behandelgroep kreeg dagelijks 1000 mg calcium en 800 IE vitamine D3 en informatie op papier over calcium in voeding en hoe een val te voorkomen. De controlegroep kreeg alleen de informatie.
Van de vrouwen die na 24 maanden een vragenlijst invulde, nam 69% nog steeds de supplementen. Dit was 55% van de vrouwen die met de supplementen waren gestart en waarvan bekend was dat ze nog in leven waren. Na de vrouwen 18 tot 42 maanden gevolgd te hebben, bleken in beide groepen minder fracturen te zijn dan verwacht. De groepen verschilden niet significant van elkaar.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.