Chroom voor depressie met overgewicht

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie van chroom kan een gunstig effect hebben bij depressie, wanneer de persoon in kwestie een enorme hang heeft naar zoetigheid. Dit is de conclusie van een Amerikaans onderzoek.
Aan dit acht weken durende onderzoek namen 113 volwassenen met atypische depressie deel. Zij werden 2:1 gerandomiseerd en kregen per dag 600 mcg chroom als picolinaat of placebo.
Veranderingen in de depressie werden onder andere bepaald aan de hand van de 29-punten Hamilton Depression Rating Scale (HAM-D-29). De gemiddelde leeftijd was 46 jaar, 69% was vrouw en de gemiddelde BMI was 29,7.
In beide groepen was er een significante verbetering in de HAM-D-29 score. De chroomgroep scoorde significant beter op vier specifieke punten dan de placebogroep. Dat waren toegenomen eetlust, minder overeten en hang naar suikers en minder dagelijkse stemmingsschommelingen. In de subgroep met een sterke hang naar zoetigheid, met een gemiddelde BMI van 31, had de chroomgroep een significant grotere verbetering op de HAM-D-29 dan de placebogroep.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.