Coënzym Q10, riboflavine en niacine gunstig bij borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Patiënten met borstkanker die worden behandeld met tamoxifen zijn gebaat bij de combinatie van coënzym Q10, niacine (vitamine B3) en riboflavine (vitamine B2).
In een onderzoek kregen 84 borstkankerpatiënten willekeurig verdeeld, naast behandeling met tamoxifen (tweemaal daags 10 mg), een dagelijkse suppletie met 100 mg Q10, 10 mg riboflavine en 50 mg niacine. Een tweede groep patiënten kreeg geen tamoxifenbehandeling, maar werd alleen met Q10, riboflavine en niacine gesuppleerd. Een derde groep kreeg alleen tamoxifen.
In de groep die alleen met Q10, riboflavine en niacine werd gesuppleerd, werden verhoogde bloedwaarden gevonden voor stoffen die tumorgroei mogelijk maken via stimulering van de vorming van nieuwe bloedvaten (angiogenese). In de groep die langer dan een jaar met alleen tamoxifen werd behandeld, werd verlaging van deze waarden gezien. Aanvulling van de tamoxifenbehandeling met Q10, riboflavine en niacine leverde een nog sterkere daling op. Daarnaast werden er verhoogde concentraties gemeten van stoffen die de vorming van nieuwe bloedvaten en daarmee tumorgroei tegengaan. Dit komt de effectiviteit van de behandeling en de prognose ten goede.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen