DHA en AA vetzuren net zo goed als moedermelk

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met de vetzuren arachidonzuur (AA) en docosahexaeenzuur (DHA) ondersteunt de ontwikkeling van het gezichtsvermogen en de hersenen van pasgeborenen net zo goed als moedermelk.
In een studie werden 52 gezonde zuigelingen willekeurig ingedeeld in drie groepen. Pasgeborenen in de eerste groep kregen een supplement zonder DHA en AA. De kinderen uit de tweede groep kregen suppletie met DHA en de derde groep ontving een combinatiepreparaat van DHA en AA. De pasgeborenen kregen het supplement gedurende 17 weken. Bij de leeftijd van vier jaar werd de visuele ontwikkeling en de intelligentie bepaald. De resultaten werden vergeleken met 32 kinderen die gedurende 43 weken borstvoeding kregen.
Hieruit bleek dat de kinderen die het supplement kregen zonder DHA en AA een significant slechtere visuele ontwikkeling hadden dan de kinderen met borstvoeding. Ook bleek de intelligentie bij deze kinderen én bij de kinderen die alleen DHA-suppletie kregen, minder te zijn. De kinderen die het supplement met beide vetzuren namen verschilden in intelligentie en visuele ontwikkeling niet van de met de borst gevoede kinderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.