DHA in zwangerschap gunstig voor baby

Baby’s van moeders die tijdens de zwangerschap DHA innemen herstellen sneller van luchtwegklachten. Dit blijkt uit een studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.
De helft van de moeders kreeg tijdens de zwangerschap dagelijks 400 mg DHA gesuppleerd, de andere moeders kregen dit niet. De baby’s werden op een leeftijd van 1, 3 en 6 maanden onderzocht. Aan de moeders werd gevraagd of hun kinderen in de voorafgaande 2 weken last hadden van een verkoudheid, obstipatie, slijmvorming, een piepende ademhaling, braken en huiduitslag. Tevens werd gevraagd hoelang de klachten aanhielden.
De baby’s in beide groepen hadden dezelfde symptomen. Wel bleek dat bij de kinderen van de moeders in de suppletiegroep de meeste klachten eerder verdwenen. Op een leeftijd van een maand hadden deze baby’s 26%, 15% en 30% minder lang last van respectievelijk een verkoudheid, slijmvorming en een piepende ademhaling. Daarentegen hadden ze wel 22% langer last van huiduitslag.
DHA-suppletie tijdens de zwangerschap blijkt een gunstige invloed te hebben op luchtwegklachten gedurende de eerste levensmaanden van de baby.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+