Dierexperiment: hoe omega 3-vetzuren werken

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het tenminste twee keer per week eten van vette vis, zoals zalm of tonijn, helpt een plotselinge hartdood voorkomen. Dat is reeds lang bekend. Ook is bekend dat dit zeer waarschijnlijk het gevolg is van de omega 3-vetzuren in deze vette vis. Maar hoe deze vetzuren werken, is onlangs verder opgehelderd door dr. Alexander Leaf van Harvard. De vetzuren blijken gevaarlijke hartritmestoornissen tegen te gaan.
De omega 3-vetzuren uit visolie worden opgeslagen in de celmembranen van hartcellen. Ze blokkeren de overmatige elektrische prikkelgeleiding in het hart en daarmee gevaarlijke veranderingen in het hartritme.
Leaf onderzocht onder de microscoop hartcellen van pasgeboren ratten en bekeek het effect van toxische stoffen op de cellen. Het bleek dat de cellen ritmestoornissen vertoonden als gevolg van de toxische stoffen. Na toevoegen van omega 3-vetzuren verdwenen deze ritmestoornissen.
Het is nodig om meer onderzoek te doen naar het mechanisme van het effect van omega 3-vetzuren op het risico van plotselinge hartdood. Maar iemand kan nu al beginnen met het eten van verse of ingevroren vis en tonijn uit blik. De tonijn moet wel in water ingeblikt zijn, omdat olie de benodigde omega 3-vetzuren aan de vis kan onttrekken, aldus dr. Leaf.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen