Dikke baby voorkómen met multi

Het gebruik van een multivitaminesupplement gedurende de zwangerschap is in verband gebracht met een kleinere kans op een dikke baby.

Bij 626 vrouwen die deelnamen aan de Healthy Start Study werd het gebruik van multivitamines tijdens de conceptie en zwangerschap nagegaan. Binnen drie dagen na de geboorte en na vijf maanden werd de lichaamssamenstelling van de baby’s bepaald.

Het gebruik van een multivitaminesupplement gedurende de zwangerschap was niet van invloed op het lichaamsgewicht en de vetmassa van pasgeboren baby’s. Wel bleek dat de toename van de vetmassa gedurende de eerste vijf maanden significant minder was bij de baby’s waarvan de moeder een multi had gebruikt. Bij het nageslacht van moeders die géén multivitamines gebruikten nam het vetpercentage maandelijks met gemiddeld 3,45% toe. Bij de baby’s van moeders die wél een multi hadden gebruikt bedroeg de maandelijkse toename van het vetpercentage 3,06%. Het wel of niet geven van borstvoeding was hier niet van invloed op.

Het gebruik van multivitamines tijdens de conceptie en zwangerschap is in verband gebracht met een minder snelle toename van het vetpercentage bij het nageslacht en verkleint hiermee de kans op dikke baby’s.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+