Dikke peuters door zoet drinken

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Geen zoetigheid te drinken geven kan mogelijk een manier zijn om overgewicht bij peuters te voorkomen. Dit is de conclusie van Amerikaanse onderzoekers.
Aan het onderzoek namen 10.904 twee- en driejarige kinderen deel. De BMI werd bepaald en via een vragenlijst werden voedingsgegevens verzameld. Een jaar later werd nog eens de BMI vastgesteld. Er werd gecorrigeerd voor geslacht, ras, geboortegewicht, inname van vet eten, zoet eten en totaal aantal calorieën.
Aan het begin van de studie had bijna een kwart van de kinderen overgewicht of risico van overgewicht. Een jaar later had 3% van de kinderen, met een normaal tot te laag gewicht, overgewicht gekregen. De relatie tussen zoet drinken en het ontwikkelen van overgewicht was positief maar niet significant in deze groep. Van de kinderen met risico van overgewicht had 25% overgewicht gekregen. In vergelijking met kinderen die minder dan één maal per dag zoetigheid te drinken kregen, hadden kinderen die één of meerdere keren zoetigheid te drinken kregen twee keer zoveel kans om te zwaar te worden. Van de kinderen met overgewicht was 67% nog steeds te zwaar.
In vergelijking met kinderen die geen zoetigheid dronken, hadden kinderen die één of meerdere keren zoetigheid dronken ongeveer twee keer zoveel kans om te zwaar te blijven.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.