Druiven gunstig bij metabool syndroom

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

De consumptie van druiven kan orgaanschade als gevolg van het metabool syndroom tegengaan. Dat blijkt uit de resultaten van een studie die onlangs werd gepresenteerd tijdens het jaarcongres van Experimental Biology in Boston.

De studie werd uitgevoerd bij ratten met een verhoogde kans op obesitas. De ratten kregen gedurende drie maanden vette voeding, met of zonder druiven. Er werden blauwe, witte en rode druiven gebruikt. Gekeken werd naar het effect van de voeding op de lever, het hart, de nieren en het vetweefsel.

Ratten die vet voedsel mét druiven kregen hadden minder ontstekingsmarkers in vergelijking met ratten die alleen vette voeding kregen. Vooral in de lever en het vetweefsel van de buik waren de ontstekingsmarkers lager. Daarnaast werd onder invloed van druivenconsumptie minder vet afgezet in de lever, nieren en op de buik.

Volgens de onderzoekers zijn polyfenolen uit druiven verantwoordelijk voor het effect. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen