Druivenpitextract mogelijk bij gewichtsbeheersing

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Druivenpitextract vermindert de 24 uurs energie-inname met gemiddeld 4% bij mensen met een grote energiebehoefte. Dat is de conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Maastricht na een placebogecontroleerd, dubbelblind, cross-over onderzoek onder 51 personen.
De deelnemers gebruikten gedurende drie dagen hun lunch en diner in het universiteitsrestaurant. Ontbijt en tussendoortjes werden meegegeven. Het supplement met 300 mg extract (met meer dan 90% procyanidinen) werd driemaal per dag 30 tot 60 minuten voor de maaltijd ingenomen.
Er werd geen verschil gevonden tussen het druivenpitextract en placebo in de onderzoeksgroep als geheel. Echter bij deelnemers met een grote energiebehoefte (groter dan 7,5 MJ per dag), werd bij gebruik van het supplement een gemiddelde afname gezien van 4% van de energie–inname vergeleken met de placebogroep. Dit verschil was net significant. De suppletie had geen invloed op het verzadigingsgevoel of de stemming.
Bij mensen met een overmatige energiebehoefte zou het druivenpitextract een rol kunnen spelen bij hun gewichtsbeheersing.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.