Drukbezette vrouw heeft baat bij een multi

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vrouwen die werken én de zorg hebben voor hun kinderen zijn fitter en presteren beter wanneer ze een multivitaminepreparaat slikken.
Voor de Britse studie werden 216 vrouwen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar verdeeld in een suppletie- en placebogroep. De vrouwen werkten fulltime en hadden daarnaast de zorg voor hun kinderen. Verder waren ze gezond. Ze kregen gedurende 2 maanden een multivitaminesupplement van middelmatige sterkte of een placebo. Voordat ze begonnen met het slikken van het preparaat en na afloop werden bloedmonsters en diverse testen afgenomen.
De vrouwen uit de suppletiegroep waren minder vermoeid en hadden een betere stemming in vergelijking met de andere vrouwen. Ook konden ze sneller en nauwkeuriger taken gelijktijdig uitvoeren, het zogenaamde ‘multi-tasking'. Het homocysteïnegehalte in het bloed was significant lager in de suppletiegroep in vergelijking met de placebogroep. Dit bleek uit een bloedanalyse van 102 vrouwen.
Gebruik van een multivitaminesupplement is zinvol voor werkende vrouwen die de zorg voor hun kinderen hebben. Het stelt ze beter in staat tot ‘multi-tasking' en gaat vermoeidheid tegen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen