Foster: aanpak schizofrenie ingrijpend veranderen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

4 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Mensen met schizofrenie krijgen al tientallen jaren de verkeerde behandeling. Hun symptomen worden namelijk niet verklaard door een overmaat aan dopamine, maar door een teveel aan het hallucinogene adrenochroom. Dit concludeert prof. dr. Harold Foster in het Nederlands verschenen boek 'De echte oorzaken van schizofrenie'. Hij pleit daarom voor een volledig nieuwe aanpak.
Interessante uitgangspunten in het boek zijn:
* de incidentie van schizofrenie is sinds het begin van de industriële revolutie enorm toegenomen vanwege de toename van zogeheten ‘triggers’: intoxicatie, allergieën, suikerconsumptie, stress. Deze ‘triggers’ triggeren genen die met schiozfrenie te maken hebben
* de psychiatrie zit op de lijn van de dopamine-hypothese, terwijl juist de adrenochroom-hypothese tot een betere oplossing leidt (te beïnvloeden met hoge doses vitamine B3 en vitamine C)
* één van de weinige statistieken in de VS, in King’s County rond Seattle, laat zien dat de inwoners daar 22 miljoen dollar betaalden voor iedere patiënt die herstelde.
* indien men in de vorige eeuw de eugenetische theorie zou hebben doorgevoerd – bijvoorbeeld door schizofrenen te steriliseren – dan zouden ook minder intellectuelen, kunstenaars en presidenten zijn geboren.
Het boek geeft een prachtig voorbeeld van de toepassing van de orthomoleculaire geneeskunde, namelijk het compenseren van genetische defecten (die tot ziekte leiden) met betere voeding, inclusief hoge doses vitamines en mineralen.

'De echte oorzaken van schizofrenie' is een baanbrekend boek dat een volledig nieuwe kijk biedt op schizofrenie. De psychiatrische behandeling zit al jaren op het dode spoor van de ‘dopaminehypothese’, waardoor de behandelingsresultaten van deze ziekte armzalig zijn.
Aanmaak van het hallucinogene adrenochroom wordt bevorderd door de typische kenmerken van de geïndustrialiseerde maatschappij, zoals stress, allergieën, voedingstekorten en de consumptie van suiker. Deze ‘triggers’ spelen vooral mensen met bepaalde genetische afwijkingen parten. Het genetische noodlot heeft altijd al bestaan. Zo is schizofrenie al duizenden jaren bekend en kwam ruwweg bij één op de 2000 inwoners voor. Maar de laatste 150 jaar, met de opkomst van de industrialisatie, is het aantal psychisch gestoorde mensen - grotendeels met het schizofreniesyndroom – bovenmatig toegenomen, vooral in stedelijke gebieden.

Foster concludeert dat de behandeling van schizofrenie op een volledig nieuwe leest moet worden geschoeid. Het doel: vermindering van de aanmaak van adrenaline en haar stofwisselingsproduct adrenochroom. In een stappenplan stippelt Foster de nieuwe route uit, die onder meer voert langs genetische screening, allergietests, een suikerarm dieet en een orthomoleculaire behandeling op basis van vetzuren en hoge doses vitaminen en mineralen, zoals vitamine B3, vitamine B6, selenium en zink.

Prof. dr. Harold Foster (1943) is hoogleraar geografie aan de Universiteit van Victoria (Canada).

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen