Geen depressie bij hepatitisbehandeling met EPA

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met het omega 3-visvetzuur EPA kan het risico van een zogenaamde interferon-alfa-geïnduceerde depressie verkleinen. Interferon-alfa is een antiviraal geneesmiddel dat wordt toegepast bij de behandeling van hepatitis C.

Er waren 152 patiënten met hepatitis C die de studie voltooiden. De patiënten kregen willekeurig gedurende twee weken dagelijks een supplement met 3,5 gram EPA; 1,75 gram DHA of een placebo. Vervolgens werden ze gedurende 24 weken behandeld met interferon-alfa.

De kans op een depressie was significant kleiner na behandeling met EPA (10%) in vergelijking met behandeling met DHA (28%) of de placebo (30%). Zowel suppletie met EPA als met DHA kon het begin van een depressie vertragen na gemiddeld 12 weken versus gemiddeld 5 weken in de placebogroep. De omega 3-supplementen werden goed verdragen.

Suppletie met EPA gedurende slechts twee weken kan effectief het risico van een interferon-alfa-geïnduceerde depressie verkleinen. De onderzoekers vermoeden dat het effect bewerkstelligd wordt door de ontstekingsremmende werking. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen