Gefermenteerde groene thee voor warme handen en voeten

De consumptie van gefermenteerde groene thee kan handen en voeten effectief verwarmen. Dit blijkt uit een Koreaanse studie waaraan vrouwen deelnamen die regelmatig kampten met kouwelijkheid. Dit blijkt uit een Koreaans onderzoek.

Groene thee is over het algemeen niet gefermenteerd. Dit is feitelijk het onderscheid met zwarte thee (gefermenteerde groene thee). De groene thee die in dit onderzoek is gebruikt is gefermenteerd met een probioticum en is te vergelijken met kombucha dat in Nederland verkrijgbaar is.

De zestig vrouwen werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. De vrouwen kregen een glas met de thee te drinken of eenzelfde hoeveelheid heet water (placebo). Met behulp van een digitale infraroodthermometer werd de temperatuur van de huid gemeten direct na inname van de drank en na 15, 30, 45 en 60 minuten.

Het bleek dat vrouwen na inname van de gefermenteerde groene thee een significant hogere huidtemperatuur hadden van handen en voeten dan na consumptie van heet water. Ook was het temperatuurverschil tussen de vingers en de handrug significant lager na consumptie van de gefermenteerde groene thee in vergelijking met het water.

Het nuttigen van een glas gefermenteerde groene thee kan zinvol zijn om koude handen en voeten te verwarmen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+