Gezond eten verkleint kans op open ruggetje

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Een gebalanceerde voeding verlaagt het risico van een baby met een 'open ruggetje'. Dit concludeert dr. Pascal Groenen van het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud in Nijmegen.
Groenen onderzocht hoe verschillende voedingselementen het riciso op deze afwijking beïnvloedden. Een lage concentratie myo-inositol, zink, vitamine B12 of een licht verhoogde glucoseconcentratie in het bloed vergrootten de kans op een kind met open ruggetje. Myo-inositol (hexahydroxycyclohexaan) speelt een belangrijke rol in veel biologische processen in de mens. Het wordt zowel door het menselijk lichaam gemaakt als uit het voedsel opgenomen. Zink is nodig voor het aanmaken van eiwitten en speelt zo een rol in bijna alle processen in het menselijk lichaam. Vitamine B12 is van belang voor een goede werking van het zenuwstelsel en bevordert de werking van foliumzuur. Het onderzoek van Groenen toont aan dat foliumzuur niet de enige voedingsstof is die een rol speelt. Aanvullend onderzoek moet uitwijzen of extra inname van myo-inositol, zink of vitamine B12 daadwerkelijk zinvol is.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.