Gezonde zwangerschap, betere schoolprestaties kind

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Voor het eerst is door Australische wetenschappers aangetoond dat een gezondere ontwikkeling van het kind in de baarmoeder verband houdt met betere prestaties later op school. Uit de resultaten van hun onderzoek met 55.000 kinderen bleek namelijk dat naarmate de moeder er tijdens de zwangerschap een gezondere leefstijl op had nagehouden, de kinderen zowel op het vlak van schrijven als van rekenen betere prestaties boekten.
Roken of drinken tijdens de zwangerschap zou er volgens de onderzoekers toe leiden dat kinderen later minder goed kunnen meekomen op school. Dit zou ook de gedeeltelijke verklaring kunnen vormen voor de verschillen tussen de schoolprestaties van kinderen uit ‘goede' en ‘slechte' wijken. De voorlichting voor zwangere vrouwen zou vooral in achterstandswijken vaak tekortschieten waardoor veel kinderen al met een achterstand aan hun schoolcarrière beginnen.

De onderzoekers benadrukken dat zij met hun onderzoek alleen een algemene tendens hebben willen aangeven. Natuurlijk zijn er vele andere factoren die de cognitieve ontwikkeling van het kind beïnvloeden, waaronder de betrokkenheid van de ouders.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen