Gezondere kransvaten door magnesium

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een hoge inname van magnesium blijkt het risico van kransvatziekten enigszins te verlagen. Dit blijkt uit analyse van een groot aantal eerder gepubliceerde studies.
Onderzoekers van de Brigham Young University in Utah zochten in verschillende medische databases naar studies naar de veiligheid en het effect van magnesiumsuppletie op het risico en ontstaan van coronaire hartziekten.
In geen enkel onderzoek werden nadelige bijwerkingen van magnesiumsuppletie gemeld. Proefpersonen die met de voeding minder magnesium binnenkregen, hadden een significant lagere magnesiumspiegel in het bloed. Tevens kwamen bij deze mensen in sommige gevallen meer supraventriculaire hartslagen voor. Onder mannen bestond er een bescheiden verband tussen magnesiuminname met de voeding en een verminderd risico van kransvatziekten. Bij vrouwen werd dit verband echter niet waargenomen.
De wetenschappers concluderen hieruit dat magnesiumsuppletie veilig is. Magnesiumrijke voeding helpt enigszins mee de kransvaten gezond te houden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen