Ginkgo biloba verbetert coronaire bloedstroom (1)

Het extract van Ginkgo biloba verbetert de coronaire bloedstroom en heeft mogelijk een antiverouderingseffect op de bloedvaten door verbetering van de endotheelafhankelijke vasodilatatie.
Dit bleek uit een studie met 60 gezonde oudere volwassenen. In twee willekeurige groepen verdeeld kregen ze ofwel een injecteerbare oplossing van Ginkgo bilobaextract ofwel een placebo.
Vergeleken met de placebogroep, lieten degenen die met Ginkgo biloba waren behandeld significante verbeteringen zien in de coronaire bloedstroom in de linker voorste afdalende tak van de coronaire slagader. Daarnaast werd ook een 56% stijging gezien van de endotheelafhankelijke door de bloedstroom gemedieerde dilatatie van de armslagader. Deze stijging stond in direct rechtlijnig verband met de geconstateerde verbeteringen in de coronaire bloedstroom als gevolg van de behandeling met het extract van Ginkgo biloba.
De onderzoekers concluderen dat de verbeterde endotheelafhankelijke vasodilatatie mogelijk ten grondslag ligt aan het positieve effect van Ginkgo biloba op de coronaire bloedstroom.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+