Ginseng beschermt tegen verkoudheid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Een extract van de Noord-Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolium) vermindert het aantal verkoudheden en de ernst ervan. Dit is de conclusie van een Canadees onderzoek onder 279 personen.
In de wintermaanden is verkoudheid een van de meest voorkomende ongemakken. Met een flinke verkoudheid kan iemand al gauw twee weken uit de roulatie zijn.
De deelnemers aan dit onderzoek waren tussen de 18 en 65 jaar. In de voorgaande winter hadden ze minimaal twee verkoudheden doorgemaakt. Gedurende vier maanden kregen 130 deelnemers twee maal daags een capsule met 200 mg ginsengextract met veel oligosacchariden (poly-furanosyl-pyranosyl-saccharide). In de placebogroep zaten 149 deelnemers. Zij kregen dagelijks twee capsules met rijstpoeder als placebo.
Het aantal verkoudheden was in de supplementgroep 25% lager dan in de placebogroep. Het aantal herinfecties was 56% lager (10% tegen 22,8% voor supplement tegen placebo). Het aantal dagen dat men een verkoudheid doormaakte was 10,8 in de supplementgroep en 16,5 in de placebogroep, een verschil van 60%. Ook de symptoomscore was significant minder in de supplementgroep, een verschil van 50%. Het aantal bijwerkingen was in beide groepen gelijk.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.