Granaatappelextract gunstig bij overgewicht

Suppletie met een extract van granaatappels vermindert complicaties die een gevolg zijn van overgewicht. 

Er namen 48 personen met overgewicht en obesitas deel aan het onderzoek. Ze werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld en kregen gedurende dertig dagen 1000 mg granaatappelextract of een placebo. Aan het begin en einde van de studie werden in het bloed diverse parameters bepaald.

Bij de personen die het extract kregen trad na dertig dagen een significante daling op van de glucose- en insulinespiegels, het totale cholesterolgehalte en het ‘slechte’ LDL-cholesterolgehalte. Tevens verbeterden de concentraties van malondialdehyde – een maat voor de vetzuurperoxidatie – en van de ontstekingsmarkers interleukine-6 en CRP. Bovendien zagen de wetenschappers dat suppletie met het granaatappelextract leidde tot een significante toename van het ‘goede’ HDL-cholesterolgehalte.

De wetenschappers concluderen dat suppletie met een extract van granaatappels oxidatieve stress en ontstekingen kan verminderen en bovendien een gunstige invloed heeft op het cholesterolgehalte en de glucoseregulatie.

Woordenlijst

ORTHO magazine

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+