Groene thee en lycopeen verlagen risico prostaatkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het drinken van groene thee en het eten van groente en fruit met een hoog gehalte lycopeen heeft een beschermende werking tegen prostaatkanker.
Dit bleek uit een in China uitgevoerde studie met 130 mannen met prostaatkanker en 274 in het ziekenhuis opgenomen controlepersonen. Informatie over het voedingspatroon en het gebruik van thee werd verkregen met behulp van vragenlijsten.
Uit de resultaten bleek dat naarmate de consumptie van groene thee groter werd het risico van prostaatkanker daalde. De 25% deelnemers met de hoogste inname van groene thee lieten een 86% verlaagd risico van prostaatkanker zien vergeleken met de 25% deelnemers met de laagste inname. Ook een hogere inname van groente en fruit met een hoog gehalte lycopeen deden de kans op prostaatkanker kleiner worden. De 25% deelnemers met de hoogste inname van lycopeenrijke soorten groente en fruit hadden een 82% verlaagd risico van prostaatkanker vergeleken met de 25% deelnemers met de laagste inname. Tot slot bleken groene thee en lycopeenrijke soorten groente en fruit gelijktijdig geconsumeerd, elkaars beschermende effect ten aanzien van prostaatkanker nog eens te versterken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.