Groene thee-extract gunstig bij metabool syndroom

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijkse suppletie met groene thee-extract heeft een gunstige invloed op diverse parameters bij personen met het metabool syndroom.

Er werden 56 obese personen met hoge brloeddruk verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Ze kregen gedurende 3 maanden dagelijks een supplement met 379 mg groene thee-extract of een placebo. Aan het begin en einde van de studie werden diverse parameters bepaald.

Na 3 maanden was in de suppletiegroep zowel de boven- als onderdruk significant gedaald ten opzichte van de placebogroep. Ook werd een significante afname van de nuchtere glucosespiegel, insulineconcentratie en -resistentie gezien in de suppletiegroep ten opzichte van de placebogroep. Tevens bleek de concentratie van zowel TNF-alfa als CRP significant lager, terwijl de Totale Antioxidatieve Capaciteit (TAC) juist significant was toegenomen. Bovendien had suppletie een significant gunstig effect op het lipidenspectrum.

Dagelijkse suppletie met een groene thee-extract heeft een positieve invloed op diverse parameters bij personen met hypertensie als gevolg van overgewicht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen