Gunstig effect visolie en lichaamsbeweging

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit onderzoek blijkt dat suppletie met visolie en regelmatige lichaamsbeweging het percentage lichaamsvet vermindert en de conditie van hart en vaten verbetert.
In een studie werden 75 vrijwilligers met overgewicht (BMI groter dan 25 kg/m2), een te hoge bloedruk en een te hoog cholesterol of triglyceriden in het bloed gedurende 12 weken verdeeld in 4 groepen. De eerste groep kreeg dagelijks 6 g visolie van tonijn. Bij de tweede groep werd dit gecombineerd met 3 maal per week 45 minuten stevig wandelen. De derde groep kreeg dagelijks 6 g zonnebloemolie (placebo) wat bij de vierde groep weer werd gecombineerd met het wandelen zoals in de twede groep.
Het bleek dat suppletie met visolie de endotheelafhankelijke vaatverwijding verbeterde, de concentratie triglyceriden in het bloed met 14% deed dalen en de concentratie HDL-cholesterol met 10% deed stijgen. Zowel suppletie met visolie als regelmatige lichaamsbeweging had een dalend effect op het percentage lichaamsvet. Daarnaast vergrote de lichaamsbeweging het hartslagvolume.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen