Hopbladeren rijk aan antioxidanten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

De bladeren van de hopplant die als bijproduct van het bier brouwen doorgaans worden weggegooid bevatten waardevolle bestanddelen.

Japanse wetenschappers onderzochten de samenstelling van hopbladeren met behulp van geavanceerde chromatografie. Uit een extract van slechts 25 gram wisten de wetenschappers meer dan honderd bestanddelen te isoleren. Er werden drie bestanddelen geïsoleerd die nooit eerder waren geïdentificeerd. Daarnaast werd een component geïsoleerd dat voor het eerst in een plant werd aangetroffen. In het extract van de hopbladeren werden tevens twintig - reeds bekende - bestanddelen gevonden die voor het eerst in de hopplant werden aangetroffen. Het betrof onder andere flavonolen, carotenoïden en proanthocyanidinen die als krachtige antioxidant fungeren. De hopbladeren bevatten tevens antibacteriële bestanddelen met een positief effect op de gezondheid van de mond en het gebit.

In toekomstige studies moeten de eigenschappen van de hopbladeren verder worden onderzocht.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.