Infuusvoeding met omega-3 zinvol bij kanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Voeding via infuus met omega 3-vetzuren verbetert de voedingsstatus en het immuunsysteem van ernstig zieke kankerpatiënten.

Voor de studie werden tachtig personen met een gevorderd stadium van kanker willekeurig in een interventie- en controlegroep verdeeld. De patiënten verbleven op een intensive-care afdeling en kregen in beide groepen dezelfde vloeibare voeding parenteraal toegediend. In de interventiegroep kregen de deelnemers daarnaast parenteraal omega 3-vetzuren. Wekelijks werd de voedingsstatus, mate van inflammatie, de immuunfunctie en de prognose van de deelnemers bepaald.

In de interventiegroep werd een verbetering gezien van de voedingsstatus, de immuunfunctie en een afname van inflammatie ten opzichte van de controlegroep. In de interventiegroep verbleven deelnemers bovendien korter op de intensive-care afdeling. Ook was het sterftecijfer op de intensive care en het aantal infectieuze complicaties minder in de interventiegroep ten opzichte van de controlegroep. Deze verschillen waren echter niet significant

Parenterale toediening van omega 3-vetzuren verbetert de voedingsstatus, vermindert ontstekingen en verkort de opnameduur op een intensive-care afdeling bij ernstig zieke patiënten met kanker. Het is nog niet duidelijk of het ook de overlevingskans vergroot. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen