Is zwaarlijvigheid besmettelijk?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een relatief algemeen voorkomend verkoudheidsvirus, adenovirus-36, is in staat humane stam-vetcellen aan te zetten meer vet op te hopen.
Dr. Nikhil Dhurandar van Louisiana State University in de Verenigde Staten had reeds aangetoond dat besmetting met adenovirus-36 in proefdieren leidde tot gewichtstoename. Humane vervolgstudies brachten aan het licht dat 30% van personen met zwaar overgewicht en 11% van personen met een gemiddeld lichaamsgewicht positief waren op antilichamen tegen het virus.
Door dr. Magdalena Pasarica, eveneens verbonden aan Louisiana State University, werden humane stamcellen verkregen uit afgetapte vetmassa van liposucties gebruikt als studiemateriaal. De helft van de cellen werden blootgesteld aan adenovirus-36, de andere helft diende ter controle. De virus-geïnfecteerde cellen ontwikkelden zicht tot vetcellen. De stamcellen ter controle bleven onveranderd.
Hoe het virus precies overgewicht veroorzaakt is onbekend. Gedacht wordt aan een specifiek gen, namelijk het E4Orfl, in het virus dat obesitas zou bevorderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen