Kinderen eten gezonder wanneer ouders gezond eten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Of kinderen gezond eten, hangt van veel factoren af. Maar de belangrijkste maatstaf blijft het voorbeeld van de ouders. Wanneer de ouders gezond eten, nemen kinderen dit vaak over.
Dit begint al bij de zuigelingenvoeding. Flesvoeding heeft slechts één standaardsmaak. Moedermelk echter neemt voor een deel de smaak van de voeding van de moeder over. Moeders die gevarieerd eten en borstvoeding geven, laten de kinderen op vroege leeftijd al kennis maken met veel verschillende smaken. Op latere leeftijd zullen deze kinderen ook meer voedingsmiddelen lusten. Ouders die zelf ongezond eten, kunnen hun kinderen bijna niet bijbrengen dat ze gezond moeten eten.
Psycholoog dr. Lucy Cooke heeft vragenlijsten gestuurd naar kinderen en hun ouders van 22 kleuterscholen in Noord-Engeland. Een derde van deze kinderen at ongezond en de voeding van hun ouders had hier een grote invloed op. Verder aten kinderen beter wanneer ze als familie aan tafel aten en wanneer ouders vaak vertellen hoe lekker ze gezonde dingen vinden. Wanneer kinderen op jonge leeftijd al vele soorten groenten en fruit leerden kennen, aten ze vaak meer groenten en fruit. Ook kinderen die borstvoeding kregen, aten hierna veel groenten en fruit. Natuurlijk zijn er ook aangeboren voorkeuren, maar het voorbeeld van de ouders bleek veel groter.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen