Kinderen hyperactief door junkfood

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit een Britse studie blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd veel junkfood krijgen voorgeschoteld, vaker hyperactief gedrag ontwikkelen.
Voor het onderzoek werd gekeken naar het voedingspatroon van 4000 kinderen van 4,5 jaar oud. Met behulp van de informatie die de moeders gaven over de consumptie van 57 voedingsmiddelen en dranken werd een indicatie verkregen over het junkfoodgehalte van de voeding. Vervolgens werd met behulp van de Strength and Difficulties Questionaire (SDQ) het gedrag op 7-jarige leeftijd geëvalueerd. De SDQ bestaat uit 5 onderdelen die betrekking hebben op hyperactiviteit, gedragsproblemen, problemen met leeftijdsgenoten, emotionele problemen en pro-sociaalgedrag.
Uit analyse van de resultaten bleek dat de kinderen die op 4,5-jarige leeftijd het meeste junkfood aten op 7-jarige leeftijd een grotere kans op hyperactiviteit vertoonden. De onderzoekers geven aan dat de ontwikkeling van hyperactiviteit mogelijk samenhangt met het bestaan van langdurige tekorten aan belangrijke voedingsstoffen. Er wordt echter ook op de mogelijke invloed van de stijl van opvoeden gewezen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen