Kinderen moeten voldoende vet eten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Kinderen die zeer veel of juist zeer weinig vet eten, evenals de kinderen die te weinig melkproducten gebruiken, komen meer aan dan kinderen die gemiddelde hoeveelheden vet eten.
Dr. George Fielding van de Boston University zei dit tijdens een bijeenkomst van de American Heart Association in San Francisco.
In de Framingham Children\'s Study onderzocht hij gedurende twaalf jaar de voedingsgewoonten van 106 families die allen een kind hadden tussen de drie en vijf jaar.
Het bleek dat kinderen waarbij de genuttigde calorieën voor minder dan 30 of meer dan 35% uit vet kwamen, meer gewichtstoename hadden dan de kinderen die tussen de 30 en 35% vet gebruikten.
Jong volwassenen met een hoge vetconsumptie bleken bij een huidplooimeting 104,6 mm vet te hebben, terwijl de kinderen met een lage vetconsumptie maar 92,2 mm vet hadden. Kinderen die gemiddelde hoeveelheden vet gebruikten, hadden 74,7 mm vet bij de huidplooimeting.
Verder bleek dat kinderen die minder dan anderhalf glas melk per dag dronken, de grootste gewichtstoename hadden. De kinderen die veel fruit en groente aten, kwamen minder aan. Het eten van meer koolhydraten ter compensatie van weinig vet leek weinig effect te hebben bij de kinderen.
Uit de studie bleek verder dat kinderen erg weinig melkproducten gebruiken. Frisdrank lijkt de plaats van melk te hebben ingenomen. Daarbij drinken ze niet één blikje frisdrank, maar twee liter. Verder bestaat het eten van de kinderen in de VS voor 25% uit snacks waarin zeer veel calorieën zitten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen