Koffie grote bron van antioxidanten

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Koffie is de grootste bron van antioxidanten in de Verenigde Staten. Dit zei dr. Joe Vinson op het congres van de American Chemical Society.
Voor het onderzoek werd de hoeveelheid antioxidanten van meer dan 100 verschillende voedingsmiddelen en dranken bepaald. Gegevens van het Amerikaanse Departement of Agriculture werden gebruikt om na te gaan hoeveel van ieder product wordt gebuikt.
Amerikanen bleken dagelijks meer dan een gram flavonoïden via de koffie binnen te krijgen. Ze drinken gemiddeld een grote beker per dag. In thee zitten ook veel flavonoïden, maar daar wordt maar weinig van gedronken in de VS. Gewone koffie en decafé bleken volgens de onderzoekers dezelfde hoeveelheid antioxidanten te bevatten. Verder kregen Amerikanen veel antioxidanten binnen via bananen, gedroogde bonen en maïs. Dadels hadden de grootste hoeveelheid antioxidanten maar deze vruchten werden maar weinig gegeten.
De onderzoekers willen het drinken van nog meer koffie toch niet aanmoedigen vanwege de bijwerkingen zoals verhoging van de bloeddruk, versnelling van de hartslag en paniekgevoelens.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.