Kokosolie effectief bij schimmelinfectie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Mogelijk kan het gebruik van kokosolie een overmatige woekering van de schimmel Candida albicans tegengaan. Bewijs hiervoor werd gevonden in een muizenstudie. Candida albicans is een schimmel (fungus) die onderdeel is van de normale darmflora. Bij een verminderde weerstand kan de schimmel echter gaan woekeren en zelfs leiden tot systemische infecties en een toename van de mortaliteit met 40%.

In de huidige studie werd het effect van verschillende vetten bestudeerd op de kolonisatie van C. albicans in de darm van muizen. De muizen kregen voeding rijk aan kokosolie, rundvet of sojaolie (ongeveer 50% van de totale hoeveelheid kilocalorieën).

De kolonisatie van de candida was met 90% significant lager bij muizen die de kokosolie kregen in vergelijking met muizen die rundvet of sojaolie kregen. Wanneer muizen die gevoed werden met rundvet vervolgens kokosolie kregen, nam de kolonisatie van C. albicans af. Zelfs de toevoeging van kokosolie aan voeding met rundvet bleek effectief de schimmel te verminderen.

Kokosolie wordt reeds lang geadviseerd voor de behandeling van schimmelinfecties maar het ontbrak aan voldoende bewijs. De huidige resultaten leveren enig bewijs dat dit advies plausibel is. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen