Krillolie herstelt energiebalans

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Krillolie heeft via het endocannabinoïde systeem (ES) een positief effect op de eetlust en energiebalans. Endocannabinoïden zijn endogene derivaten van vetzuren die binden aan cannabinoïdreceptoren type-1 en -2. Een overstimulatie van ES kan leiden tot een toename van de eetlust, verhoogde opslag van visceraal vet, obesitas en metabole stoornissen met cardiovasculaire aandoeningen en diabetes tot gevolg.
Bekend is dat voeding rijk aan omega 6-vetzuren leidt tot een toename van de concentratie van zogenaamde endocannabinoïden en een overstimulatie van ES. Suppletie met de omega 3-rijke krillolie leidde bij obese muizen na 8 weken tot een significante afname van de concentratie endocannabinoïden in de verschillende weefsels.
Krillolie heeft mogelijk een gunstig effect door een verminderde beschikbaarheid van endocannabinoïd precursors met als gevolg een verlaging van de concentratie endocannabinoïden. Op deze wijze heeft krillolie een groot potentieel om een verstoring van het metabolisme en de energiebalans te voorkomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen