Krillolie herstelt energiebalans

Krillolie heeft via het endocannabinoïde systeem (ES) een positief effect op de eetlust en energiebalans. Endocannabinoïden zijn endogene derivaten van vetzuren die binden aan cannabinoïdreceptoren type-1 en -2. Een overstimulatie van ES kan leiden tot een toename van de eetlust, verhoogde opslag van visceraal vet, obesitas en metabole stoornissen met cardiovasculaire aandoeningen en diabetes tot gevolg.
Bekend is dat voeding rijk aan omega 6-vetzuren leidt tot een toename van de concentratie van zogenaamde endocannabinoïden en een overstimulatie van ES. Suppletie met de omega 3-rijke krillolie leidde bij obese muizen na 8 weken tot een significante afname van de concentratie endocannabinoïden in de verschillende weefsels.
Krillolie heeft mogelijk een gunstig effect door een verminderde beschikbaarheid van endocannabinoïd precursors met als gevolg een verlaging van de concentratie endocannabinoïden. Op deze wijze heeft krillolie een groot potentieel om een verstoring van het metabolisme en de energiebalans te voorkomen.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+