Langer leven met matig alcohol en beweging

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit studie blijkt dat een matige alcoholconsumptie en sportieve lichamelijke activiteit het risico van een fatale ischemische hartziekte (IHZ) en de totale mortaliteit verlagen.
Het onderzoek betrof 11.914 personen van 20 jaar of ouder zonder bestaande IHZ. Alle deelnemers werden gedurende ongeveer 20 jaar gevolgd. In deze periode stierven 1242 personen aan IHZ. Het totale aantal sterfgevallen was 5901.
Na analyse van de gegevens bleek dat lichamelijk actieve personen zowel een lager risico van overlijden als gevolg van IHZ als een lager risico van overlijden vanwege welke oorzaak dan ook hadden. Daarnaast bleek dat naarmate de wekelijkse alcoholinname groter was, de kans op overlijden door IHZ kleiner was. Degenen die nooit alcohol dronken hadden binnen elke categorie van lichamelijke activiteit het grootste risico van overlijden als gevolg van IHZ. Het totale overlijdensrisico was het grootst onder de niet-drinkers én onder de juist zware drinkers. Binnen iedere categorie van alcoholinname hadden degenen die lichamelijk inactief waren zowel een hoger risico van overlijden als gevolg van IHZ als een hoger risico van overlijden vanwege welke oorzaak dan ook.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen