Mannen en zwaardere mensen eten het snelst

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Zwaardere mensen blijken sneller te eten dan lichtere mensen. Mannen eten bovendien sneller dan vrouwen, aldus een presentatie van de University of Rhode Island tijdens het jaarcongres van de Obesity Society.
Uit een onderzoek naar eetgedrag bleek dat mannen ongeveer 80 calorieën per minuut aten, terwijl vrouwen zo'n 52 calorieën per minuut verorberden. De proefpersonen die zichzelf snelle eters noemden aten ongeveer 87 gram per minuut tegenover 70 gram voor gemiddelde eters en 56 gram voor langzame eters. De mannen die zichzelf een langzame eter vonden, aten ongeveer net zo snel als de snelle vrouwelijke eters.
In een tweede onderzoek vonden dezelfde wetenschappers een verband tussen eetgedrag en de BMI. Proefpersonen met een hogere BMI aten over het algemeen sneller dan mensen met een lagere BMI. Een maaltijd met volkoren granen werd bovendien rustiger gegeten dan een vergelijkbare maaltijd met bewerkte granen, zoals in witte rijst en pasta en witbrood.
Volkorenproducten hebben een hoger vezelgehalte en moeten daarom langer gekauwd worden, waardoor men langzamer gaat eten. Het duurt enige tijd voordat de maag een signaal van verzadiging naar de hersenen stuurt. Langzamer eten zorgt er zodoende meestal voor dat je uiteindelijk minder calorieën binnenkrijgt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen